Το βασικό «αξίωμα» της Πρόληψης αφορά στην ιδέα ότι η δημιουργική απασχόληση με οτιδήποτε γεμίζει τον άνθρωπο με ενδιαφέροντα, ιδέες και επιτεύγματα,  αποτελεί το νούμερο ένα σύμμαχο της Πρόληψης της Εξάρτησης. Η ενεργητική στάση απέναντι στη ζωή, η ανάληψη ενεργών ρόλων απέναντι στα κοινωνικά θέματα προάγουν την δημιουργικότητά μας και βελτιώνουν την κοινωνία μας.

  Το Κέντρο Πρόληψης «Αθηνά Υγεία» στην  προσπάθειά του να κινητοποιήσει τους εφήβους προς μια τέτοια κατεύθυνση σχεδίασε τη δημιουργία ηλεκτρονικής μαθητικής εφημερίδας.  Μετά από συναντήσεις ενημέρωσης και διερεύνησης απόψεων και στάσεων της μαθητιώσας νεολαίας  απέναντι στα κοινωνικά δρώμενα, πολλά και ενδιαφέροντα θέματα προέκυψαν, μεταξύ άλλων και ο τίτλος της εφημερίδας «Teen@gr».

Τα τεύχη που κυκλοφορούν, αποτελούν μια δουλειά μαθητών που θέλουν να καταθέσουν τις απόψεις τους και τους προβληματισμούς τους για τα κοινά.

Η δημιουργία διαδικτυακού τόπου ο οποίος φιλοξενεί την Teen@gr δίνει τη δυνατότητα για αλληλεπίδραση μεταξύ των μαθητών – επισκεπτών, διευκολύνοντας  την πρόσβαση του αναγνωστικού κοινού στα τεύχη της εφημερίδας, ενώ προσφέρει πληροφορίες για συναφείς φορείς και υπηρεσίες.
Μπορείτε να βρείτε τα τεύχη της teen@gr στον σύνδεσμο:
athinaprevention.wordpress.com